בשעה טובה אתם עומדים לקנות רכב חשמלי שיחסוך באופן ניכר בהוצאות התדלוק ואף יאפשר לכם לטעון את הרכב בבית עם עמדת טעינה ביתית. אלא מה? עדיין לא ברור לכם במה כרוך הליך טעינת רכב חשמלי. אז לפניכם מדריך קצר ומקיף שיכול לסייע בנושא.
תכנון מקדים
שלא כמו ברכב רגיל שבו אנו בוחנים דרך המחוון את כמות הדלק שנותר לנו במיכל ואז ממלאים תוך דקות ספורות את מיכל הדלק בתחנה, טעינת רכב חשמלי שונה במהותה והיא נדרשת בתכנון מקדים עקב משכה של הטעינה.
מערכת טעינה ברכב חשמלי
במרבית הרכבים החשמליים הסוללה החשמלית מוצעת בקיבולות שונות וממוקמת בחלק התחתון של הרכב בסמוך לגלגלים. ברכבים אלו קיים שקע ייעודי לטעינה וכן קיים ברכב ממיר שתפקידו להורות על הקצב של הטעינה החשמלית בהתאם להספק. אי לכך, מהירות טעינה ברכב חשמלי מוכתבת על ידי קיבולת סוללה ועל פי ההספק של הממיר.
מועדי טעינה
בדרך כלל ההמלצה היא לדאוג שרכב חשמלי לא ירד מתחת לעשרים אחוזי טעינה ושלא יעלה מעל שמונים אחוז. את הטעינה לרוב כדאי לבצע בלילה עם תכנות מראש של הגדרות טעינה דרך הרכב או דרך אפליקציה.
איפה מטעינים
כאמור, הכי טובה להטעין רכב חשמלי היא בעמדת טעינה ביתית. כמו כן, אם יש במקום העבודה עמדות טעינה ניתן לטעון את הרכב גם בהן. בנוסף קיימות עמדות טעינה ציבוריות אך הן יותר יקרות ויש גם צורך לחכות ליד הרכב עד גמר הטעינה.
סוג עמדת טעינה
בדרך כלל עבור עמדת טעינה ביתית מומלץ לעשות שימוש בעמדה מסוג AC הטוענת את הרכב תוך ארבע עד שמונה שעות, בהיותה שומרת על חיי סוללת הרכב. כמו כן, ניתן לבחור עמדת טעינה מהירה מסוג DC עם טעינה שאורכת כחצי שעה, אבל רק אם אין ברירה. לכך מתווספות גם עמדות טעינה אולטרה מהירות שיש בעמדות טעינה ציבוריות, אך הן נחשבות כפחות בריאות לסוללת הרכב ועדיף שלא לעשות בהן שימוש קבוע.
עלויות טעינה
בעמדה ביתית מסוג AC עלות הטעינה עומדת על כתשע אגורות לק"מ, בעוד שטעינה מהירה DC עולה יותר והיא לרוב תעמוד על שלושים וחמש אגורות לק"מ.
אופן טעינה בעמדת AC- בעמדת טעינה ביתית מסוג AC הטעינה מבוצעת על ידי חיבור לרשת החשמל באמצעות כבל טעינה שמתחבר לשקע של הרכב. השקע מתחבר לממיר שממיר את הזרם החלופי.
קרדיט לתמונה Freepik